Sybill Plastic

Kajak

Krokodil kajak

Ez a kajak egy végtelenül stabil, szinte fölboríthatatlan eszköz. Elsősorban a Balaton-parti kölcsönzők közkedvelt kajakja.

270 000 Ft

Kajak

Túrakajak 1 személyes

A kajakok a magányosan, vagy párosan evezők eszközei. Nagyobb sebességgel lehet velük haladni, mint a túrakenukkal, de ennek az az ára, hogy evezés közben kötöttebben ül a kajakozó mint a...

205 000 Ft

Kajak

Túrakajak 2 személyes

A TK-02 kajak egy nagyon jó, stabil és a méretéhez képest igen gyors kajak. A kajakos még föl is állhat a kajakban, és nem borul föl.

295 000 Ft

Kajak

Tengeri kajak 1 személyes

A TT-01 kajak folyókra, tavakra és tengerre is alkalmas vízitúra eszköz. Nagy méretű tároló-rekeszei elől egy, hátul kettő darab vízmentes záró-fedéllel vannak ellátva.

285 000 Ft

A kajakokról általában

A kajakozás számos előnnyel jár, és sokan élvezik ezt a sportot a szabadidő eltöltésére. Az alábbiakban felsorolok néhány kajakozás előnyét:

  • Egészséges testmozgás: A kajakozás kitűnő teljes testmozgás, különösen az alsó végtagok, a hát és a felsőtest izmainak erősítése szempontjából. Az evezés során a felsőtest, a karok és a törzs izmai is aktívan részt vesznek.

  • Kardiovaszkuláris edzés: A kajakozás kardiovaszkuláris tréninget nyújt, segítve a szív- és érrendszer egészségét, valamint növelve a keringési rendszer hatékonyságát.

  • Alacsony ütési sérülés kockázata: A kajakozás általában alacsony ütési sérülés kockázatával jár, mivel a sportot a víz felszínén vagy sekély vízterületeken végzik.

  • Fokozza az állóképességet és az erőt: A rendszeres kajakozás fokozza az állóképességet, fejleszti az erőt és hozzájárul a testtudatosság növeléséhez.

  • Stresszcsökkentés: A vízen való evezés és a természeti környezetben való tartózkodás kedvező hatással lehet a mentális egészségre. A nyugodt vízi környezetben végzett kajakozás csökkentheti a stresszt és növelheti a jó közérzetet.

  • Koordináció fejlesztése: A kajakozás során a páros mozgások koordinációt igényelnek a test egészében. A megfelelő technika elsajátítása hozzájárul a testi egyensúly és koordináció fejlesztéséhez.

  • Társas kapcsolatok kialakítása: A kajakozás egy kiváló közösségi tevékenység, amely lehetőséget nyújt a társas kapcsolatok kialakítására és baráti csoportokban való részvételre.

  • Környezetközpontúság: A kajakok emberi erővel vagy elektromos segítséggel hajthatók, így környezetbarátabbak lehetnek más motoros vízi járműveknél.

  • Különböző kihívások: A kajakozás változatos kihívásokat kínál, különféle vízi körülmények és folyószakaszok kezelése révén, ami fejleszti az evezők készségeit és tapasztalatait.

  • Turisztikai élmény: A kajakozás lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük a tavakat, folyókat és tengerparti területeket, és olyan helyekre jussunk el, amelyeket más közlekedési eszközökkel nehezebb megközelíteni.