ODONATA – repülőgép

ODONATA – repülőgép

odonata szöcske repülőgép

Az Odonata egy különleges felépítésű és célú repülőgép. A gép alkalmas vízi és szárazföldi leszállásra egyaránt.

A vízi repülésben két szabadidős tevékenység, a hajózás és a repülés örömei egyesülnek. Ahol víz és légtér van, ott megvan a lehetőség az igazán szabad mozgásra. A vízi repülőgép lehet sport és munkaeszköz is egyben. Lehetővé teszi, hogy repüléssel egybekötve hódolhassunk horgász vagy fürdőző szenvedélyünknek, felkereshessünk nehezen megközelíthető tó- vagy folyópartokat, esetleg szigeteket.

A vízi repülés a legbiztonságosabb repülési formák közé tartozik. A pilótát ritkán vagy soha nem zavarja a repülőterek nagy forgalma, a fel- és leszállási forgalmi akadályok.

A cégünk által kifejlesztett “Odonata” típusú repülőgép a legkorszerűbb composit epoxi-carbon alapanyagok fölhasználásával készül. Így tudjuk elérni a vízi repüléshez szükséges nagy szilárdságot a minimális súly biztosítása mellett.

A gép 2 személyes UL sportgép. A széria változatba a Rotax 912-S típusú motor van beépítve.

Az Odonata fejlesztésénél arra is gondoltunk, hogy a gép kis helyen tárolható legyen. A gép szárnyai könnyen leszerelhetőek, így egy speciális utánfutóra fölgurítva a törzset, a szárnyakat mellétéve akár egy személygépkocsival is vontathatjuk kedvenc repülőnket amely így már nem foglal több helyet mint egy átlagos motorcsónak.

A gyártást várhatóan 2015-ben kezdjük az Avana Industries somogyvári telephelyén.