Horgászcsónak Balaton HCS-04B és HCS-04Bp2
Horgászcsónak Balaton HCS-04B és HCS-04Bp2
május 1, 2022

Lucky Boy LB-01

Lucky Boy LB-01 csónak

Elektromos hajtású, katamarán rendszerű vízi jármű. Csónaknak csak kis jóindulattal nevezhető, de kategória besorolás szerint mégiscsak csónak.

Tervezésénél legfőbb szempont az volt, hogy egy kiváló menettulajdonságú és minőségű eszközt alkossunk azok számára, akik kényelmesen, karfás fotelből szeretik szemlélni a tájat a vízről, közben csendben suhanni erőkifejtés nélkül.

Másik fő tervezési szempont a könnyű és egyszerű tárolhatóság. Akinek nincs helye arra, hogy egy csónakot tároljon amikor az használaton kívül van, annak ez az eszköz jelenti a megoldást. Aki próbált már föltenni egy csónakot a kocsija tetejére, az különösen értékelni tudja a Lucky Boy adottságait.

Néhány perc alatt szét- és összeszerelhető, hiszen szerszám sem kell hozzá. A csavarokat műanyag marokanyák rögzítik. Szétszedve személygépkocsin nagyon könnyen szállítható. Az alkatrészek súlya elenyésző, darabonként könnyedén pakolható. A legnehezebb eleme az úszótest mindössze 11 kg. Ezt egy ifjú hölgy is játszva fölteszi kocsi tetejére. Ezzel az eszközzel megoldódnak a csónaktárolási gondok, az úszótestek a végükre állítva a garázs sarkában, kis helyen is elférnek, a testek úgy vannak kialakítva, hogy végére állítva támasztás nélkül megálljanak. A többi alkatrész lapra szerelhető. A csónak stabilitása kiváló, vezetése egyszerű, kényelmes pozícióban ülve a karfás fotelből jobb kézzel irányíthatjuk. Itt helyezkedik el az elektromos motor vezérlő egysége. A szerelt motor 5 előre meneti fokozattal és 2 hátrameneti fokozattal rendelkezik. A vezérlő egység egyben a kormány is. A vezérlő egység és a motor teste között gömbcsuklós tolórúd biztosítja a kormányzást. Az elektromos motort és a munkaakkumulátort a csónakkal együtt szállítjuk. Horgászati célra is alkalmas ez a kis csónak. A két úszótest tetején tároló dobozokat helyeztünk el, ahová némi fölszerelés és eszköz is elfér. A két úszótestet összekötő első híd lábtartóként szolgál, amin kényelmesen föl is lehet állni, így nem jelent gondot egy lendületes dobás sem. A csónak anyaga üvegszálas poliészter, többféle színben rendelhető. A csónak 1 személyes, de fejlesztés alatt van a 2 személyes változat is. Várhatóan 2015 év végére elkészül, és a következő szezonra már rendelhető lesz a Lucky Boy LB-02 típus is.